Durata de livrare: pentru: "IN STOC" ~ 1-3 zile lucratoare | "LA COMANDA" ~ 3-15 zile lucratoare, in functie de stocul furnizorului
Ana Cecilia si fratele sau Lucio Velloso mostenesc nu doar ferma ci si spiritul uneia din cele mai inovatoare familii de fermieri de cafea din Cerrado Mineiro . Fazenda Sao Luiz are o intreaga istorie de inovatii, fiind primii care au introdus procesarile “pulped natural” si irigatia prin picatura. De profesie arhitecta, Cecilia este creatoarea acestui microlot deosebit, total aparte de profilul aromatic clasic al cafelelor procesate natural din regiune. Relatia pe care am dezvoltat-o cu Cecilia ne-a permis sa ajungem la acest lot rar si atipic.
Prajirea este medie usoara pentru a evidentia notele deschise, fructate. Recomandam aceasta cafea pasionatilor de espresso, ca o experienta “braziliana” atipica. In filtru are un corp lejer, notele fructate atenuate si o dulceata placuta predomina.
Caracteristici cafea:
Origine
Brazilia
Confectie
Boabe
Grad prajire
Medie-Usoara
Note
Coacaze rosii, mere galbene, fulgi de cacao, toffee
Regiune / Ferma
Cerrado Mineiro / Fazenda Sao Luiz
Altitudine
1110 m
Varietal
Yellow Catuai
Procesare
Naturală
Recoltă
iunie-August
Scor Cupping
87
Vă recomandăm să cumpărați boabe de cafea proaspete și să le măcinați la cerere pentru a vă prepara băutura.
Cafeaua este un produs susceptibil de oxidare rapidă, acest proces este accelerat prin măcinare din simplul motiv
că măcinarea mărește suprafața care este expusă oxigenului.
ESPRESSO | Espressor utilizat: Dalla Corte Mina |
Raport 1/2 18g in 36g out 25-28 sec Temp.92-94 C Target EY 20-22 % |
Toate rețetele noastre sunt testate pe coșuri filtrante IMS de 54,5 mm diametru 28 mm înălțime și 58 mm diametru 26 mm înălțime, pe un espressor Dalla Corte Mina. Râșnița pe care o folosim este Compak PK100 și sistemul de filtrare a apei este RO cu TDS 130-150 ppm, duritate generală 108 ppm, duritate alcalină 64 ppm, 7,2-7,4 PH. |
V60 | Dripper: V60 dimensiunea 02 |
Raport 1 / 13,5 200 ml apă 13,5 g in 185 g out 3 min timp de preparare Temp 91-93 C Target EY 18-20 % Măcinați mărimea 700-900 microni |
Utilizăm V60 sau picurător similar pentru a obține claritate, așa că folosim o apă de infuzat la temperatură mai mică. Mai întâi trebuie să udați filtrul de hârtie cu apă fierbinte, pentru a evita aromele de hârtie care să vă modifice infuzia. Metoda noastră constă în turnarea a 80 de grame de apă peste cafeaua măcinată. Acest pas ar trebui să dureze aproximativ 15 secunde și să se aștepte încă 25 de secunde pentru înflorire. Apoi turnați restul de apă până când atingeți targetul. Timpul total de preparare ar trebui să fie în jur de 2:30 - 3 minute. Reglați dimensiunea și temperatura de măcinare pentru a se potrivi cu profilul gustativ dorit. |
Comparare
Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.
A fost adaugat la favorite!