DESIGN
Materiale si componente de inalta calitate -
Fabricat din oțel inoxidabil pentru o rezistență maximă. Aceste materiale asigură că espressoarele Ascaso au o durată de viață mai lungă.
Mâner ergonomic pentru portafiltru -
Datorită designului său ergonomic, este puternic dar placut la atingere. Este înclinat cu 10 ° pentru ușurință în utilizare, în timp ce amplasarea orizontală a portafiltrului în grupul de livrare asigură presarea perfecta a cafelei.
Joystick pentru abur - Stick-ul facilitează utilizarea și îmbunătățește controlul. O mișcare „naturală” lină și intuitivă o face ușor de utilizat și controlat.
Butoane pentru abur / apă - Formă supradimensionată, inovatoare, placute la atingere. Mâner antiderapant.
Baghete pentru abur și apă - Fabricat din oțel inoxidabil AISI 316. Bagheta pentru abur este anticalcar și rămâne rece la atingere, reducând riscul de arsuri la contact. Acumularea rezidurilor de lapte este redusă la minimum, facilitând curățarea.
Spumare profesionala - Emulsionează laptele până la punctul ideal pentru un cappuccino perfect. Boilerele de mare capacitate, cu grosimea lor incredibilă, oferă o stabilitate mai mare la producția de abur.
Încălzitor de ceașcă - Suprafața mare menține ceașca la temperatura ideală pentru o cafea perfectă.
Manometru dublu de înaltă precizie - Indicator de citire dublu. Permite controlul în același timp a presiunei cazanului și a presiunei pompei.
Zona de lucru luminata
Acces usor - Ușor de demontat. Proiectat pentru și de către tehnicieni. Acces facil la supape interne, țevi, electrovalve, elemente de încălzire, regulatoare de pompă etc.
Tam-tamper - Espressorul include un tam-tamper: tamper profesional din aluminiu pentru cafea (57 mm) proiectat de Marc Aranyó.
TEHNOLOGIE
Sistem multigrup
Sistem de stabilitate termică
Apa filtrată și curată intră în mașină prin pompa rotativă la o anumită presiune. Intra în boiler printr-un tub de preîncălzire în formă de U (gros și 100% oțel inox Aisi 316 L), la rețea sau la temperatura ambiantă. Și iese fierbinte fără a atinge sau modifica apa din boilerul de apă. Un sistem foarte eficient (nu este nevoie să folosiți energie suplimentară pentru preîncălzirea apei care intră în grupuri). Apa fierbinte (80º) va intra în fiecare grup termodinamic de cafea. Grupul de cafea (a se vedea grupul tehnologic T) și algoritmul stabilit în schimbul electronic, garantează o mare stabilitate termică a apei la ieșirea din grup (+ - 0,5 ° C). Atât în situații de consum continuu, cât și în timp util. Și toate acestea fără a reîncălzi în mod constant apa sau a avea grupuri saturate de apă. Apă curată în fiecare cafea la o temperatură constantă. Cu o tehnologie mult mai eficientă și mai durabilă.
Eficienta energetica
Ascaso garanteaza o economie de 50% comparativ cu un aparat de cafea tradițional cu un singur boiler.
• Utilizarea termoblocurilor controlate electronic axată pe conservarea energiei prin încălzirea numai a apei de extracție.
• Managementul electronic al temperaturii - Elementul de încălzire funcționează numai atunci când este necesar și numai atât timp cât este necesar. Permite controlul „inteligent”, cu un consum de energie mult mai redus decât alte sisteme de pe piață.
• Control PID în toate grupurile de cafea și boiler - Dispunând de termostate electronice care sunt mult mai precise și acționează mult mai repede decât sistemul tradițional de manometru mecanic.
• Sistemul cu mai multe grupuri înseamnă că puterea este utilizată numai de partea mașinii utilizate în orice moment. Fiecare grup poate fi oprit sau pornit independent.
• Întârziere termică realizată din material de înaltă tehnologie pentru boilere de cafea și abur. Crește în mod deosebit calitatea espressorului și eficiența energetică.
Consumul de energie
Reducerea consumului de energie al espressoarelor Ascaso a fost un obiectiv prioritar în ultimii 10 ani. Rezultatul acestui proces este crearea unei tehnologii proprii, într-un sector care utilizează în primul rând tehnologii de acum 60 de ani sau 20 de ani, ca în cazul celor mai populare și moderne tehnologii multi-boiler. Vrem să facem public rezultatul și sperăm, că mulți alți producători vor urma această cale. Rezultatul obținut, disponibil clienților noștri, se bazează pe protocolul european și este realizat de un laborator prestigios și independent.
Un pas dincolo de standardele europene
Ar fi indicat să publicați consumul real al aparatelor de cafea profesionale, care se bazează pe standardul european DIN 18873 - 2: 2016. Este un semn de transparență care încurajează consumatorul și tranziția energetică, dar credem că aceste date nu nu reflectă consumul în condiții reale.
Cum se testează conform protocolului oficial?
Mașinile noi sunt testate în condiții de laborator. În realitate, după o perioadă de utilizare, mașinile cu cazan de cupru acumulează o cantitate mare de oxid de calciu, provocând o creștere a consumului de energie atunci când sunt utilizate. Acest lucru nu se întâmplă la boilerele din oțel inoxidabil ale aparatelor de cafea Ascaso.
Nu se consideră că un grup / grupuri și boilerul nu pot fi oprite într-o mașină mono-boiler, ceea ce este într-adevăr fezabil cu tehnologia T, ceea ce duce la economii de energie corespunzătoare.
Nici timpul necesar activării sau pornirii grupului de cafea nu este evaluat. Tehnologia Ascaso T permite activarea unui grup atunci când este oprit complet în 1 minut. Este un design unic în lume.
Reglementările europene promovează faptul că toți producătorii au același protocol pentru a măsura consumul de energie, dar având în vedere testele efectuate și metodologia, nu reflectă cu exactitate eficiența și performanța. În condiții reale de lucru, tehnologia și materialele Ascaso îmbunătățesc datele obținute în conformitate cu protocolul oficial al standardelor europene.
Economia de energie = Economie financiara
Consumul de energie al unui aparat de cafea profesional este ridicat. De asemenea, sunt orele sale de utilizare. În consecință, economiile financiare sunt, de asemenea, importante. Facând un calcul simplu, putem obține o economie anuală de peste 300 EUR la factura de energie electrică. Economie medie 5,5 kWh / 24h. 300 de zile pe an. 0,21 kWh (preț mediu în Europa). Total: 350 € / an.
ERGONOMIE
Menținerea fericirii baristilor
În lumea cafelei de specialitate, când vorbim despre ergonomie, ne referim la optimizarea designului aparatului de cafea, astfel încât barista profesionist să poată lucra în cel mai mare confort. Practic, ceea ce căutăm este ca barista să-și poată interpreta „coregrafia” fără probleme, confortabil și fericit.
Pe baza colectării de date structurate, Ascaso a proiectat aparatul în conformitate cu diferiții parametri ergonomici solicitați de baristi pentru a se asigura că relația lor cu Barista T este una veselă. Elementele esențiale au fost concepute astfel încât crearea unei cafele espresso și coregrafia sa specifică să aibă loc în cele mai confortabile circumstanțe posibile pentru barista profesionist.
Menținerea fericirii tehnicienilor
Mașina a fost proiectată în primul rând din punctul de vedere al baristului, dar s-a luat în considerare și perspectiva tehnicianului. Acesta este un produs frumos de reparat! Este ușor de demontat cu instrumente standard. Are foarte puține șuruburi și componentele sunt ușor accesibile. Există spațiu suficient pentru a efectua reparații cu asigurare completă. Acesta este un factor cheie de luat în considerare la un produs de înaltă calitate. Un design bun presupune ca produsul să poată fi demontat și reparat cu ușurință. Ideea este că il veti putea folosi ani la rand. Este o chestiune de calitate, productivitate și, de asemenea, durabilitate.
Ascaso a lucrat la acest aspect creand aparatul de cafea componentă cu componentă.
•
Acces usor - Doar scoțând câteva șuruburi, aveți acces la toate componentele: electrovalve, elemente de încălzire ... practic la tot interiorul espressorului.
•
Supape interne - Au fost instalate supape pentru a facilita reparația mașinii fie la fața locului, fie într-un atelier.
•
Baghete cu aburi - Foarte ușor de demontat. Usor de curatat.
•
Reglarea pompelor externe - Acces usor
•
Componente electrice și electronice protejate și izolate de sursele de căldură (boilere) - Secțiune electronica independentă, unificată. Acces ușor pentru reparații. Utilizarea materialului izolant pentru boilere garantează o temperatură interioară ‘rece’ și prelungește durata de viață a tuturor componentelor, evitând necesitatea reparațiilor.
|
Tehnologie multi-grup (separată) cu control PID
Performanță profesională ridicată: stabilitate termică garantată. Producție mare de abur. |
|
Cafea curată. Migrație minimă a metalului către băutură prin utilizarea oțelului inoxidabil. Respectă regulamentul european EN 16889 |
|
Apă proaspătă. Evită utilizarea apei stătătoare, fiind reîncălzită constant pentru a face cafeaua. |
|
Eficienta energetica. Oferă o economie medie de 50% în comparație cu o mașină tradițională și 25% în comparație cu alte mașini multiboiler. |