Peste 190 Lei oferim TRANSPORT GRATUIT la comenzile plasate online (cu exceptia bauturii din ovaz Minor Figures).

Honduras Roy Alexander Hernandez 1kg - Cafea de Specialitate Single Origin DROPSHOT

Dropshot
159,90 RON
Note
Ciocolata, Afine, Piersica

Grad prăjire

Espresso Modern

Pentru a adauga produsul in cos selectati cel putin o optiune

❗ Alege gradul de măcinare

Selectati optiunile dorite pentru acest produs


Selectati cel putin o optiune


Adauga in cos
In stoc

Durata de livrare: 1

Limita stoc
Adauga in cos
Cod Produs: OTG-3216 Ai nevoie de ajutor? 0772208988
Adauga la Favorite Cere informatii
  • Descriere
  • Caracteristici
  • Grade de macinare
  • Review-uri (0)

Profil aromatic: Ciocolatiu


Cand l-am vizitat pe Roy in Martie anul acesta, am fost captivati de pasiunea cu care acesta isi cultiva si proceseaza cafeaua. Am fost primiti cu mare caldura de catre el si sotia sa, Dariela, care de asemenea detine teren si cultiva cafea de specialitate, cei doi avand impreuna aproximativ 1.7 hectare destinate cultivarii. La degustare, Honduras Roy ofera un profil ciocolatiu ce pluseaza prin notele de afine si piersica.
 
Mai multe despre Roy și Dariela
 
Cei doi au împreună o fetiță de doar cativa anișori, pe nume Aylin, cu care am avut de asemena plăcerea de a ne cunoaște atunci când am fost în vizita la Roy. “O iubim mai mult decât orice pe lumea asta. Momentan e prea mică pentru a realiza ce se întâmplă la ferma, dar uneori ne imaginam cum ar fi ca, atunci când îmbătrânim și nu mai putem munci la fel, Aylin sa duca mai departe povestea și sa continue treaba la ferma” - cateva cuvinte de la Dariela despre fetiță acestora, Aylin. “Dar mai e pana acolo, momentan inca suntem tineri și în putere și mai avem multe de făcut, dorim sa ne extindem terenul atunci când vom avea posibilitatea și sa oferim loturi de calitate și mai înalta”.
 
Mai multe despre ferma
 
Împreună, Roy și Dariela dețin 1.7 hectare de teren, aflate la altitudini între 1200 și 1250 m. Ferma deținuta de Dariela este denumita El Mandarino, iar cea a lui Roy este Guayabina. Cei doi cultiva trei varietaluri: Pacas, Obata și Parainema. Umbra este oferita arborilor de cafea de către pini de pădure, care se afla aproape peste tot in jurul terenului deținut de aceștia. Arborii de mango și bananierii oferă și ei umbra arborilor de cafea, care de asemenea oferă fructe pentru consum. Pe langa aceștia, o gama de arbori locali, precum guamo sau liquidambar, produc și ei umbra la ferma. Loturile de cafea produse de către Roy și Dariela sunt certificate FTO - Fair Trade și Organic. Terenul acestora este certificat Rain Forest Alliance.
 
Mai multe despre procesare
 
Procesul “natural” necesita putine mașinării, însă mai multa munca manuala pentru Roy și soția sa. Metoda consta în uscarea cireșelor de cafea întregi, fără a fi depulpate în prealabil. Cireșele cele mai bine coapte sunt alese și puse pe paturi africane pentru uscare (poza a treia de la ferma), unde ele trebuie întoarse cât mai des pentru o uscare omogena. Procesul durează, în general în jur de 20-24 de zile, dar este cel mai indicat ca uscarea sa nu fie grabita. Grăbirea uscării poate duce la diverse probleme fie pentru producător, fie pentru prăjitor, dacă în cele din urma cafeaua merge mai departe. Am fost încântați sa vedem grija cu care Roy procesează ciresele de cafea și bucuria pe care i-o aduce.
 

Caracteristici cafea:

Origine Honduras
Confectie Boabe
Grad prajire  Espresso Modern
Note Ciocolata, Afine, Piersica
Regiune   Mercedes, Ocotepeque
Producator Roy Alexander Hernandez, la ferma Guayabina
Altitudine 1200-1250 m
Varietal Arabica Pacas
Procesare Naturala
Recoltă 2023

GRAD DE MACINARE DETALII EXEMPLE DE APARATE 
Boabe Nemacinat                        
Espresso Fin Sita profesionala - multiple perforatii Manuale: Dalla Corte Studio, Bellezza Bellona, Ascaso T Plus                       
Espresso Grosier Sita presurizata - unica perforatie  
Macinare Filtru        Automat  Cafetiere Cafetiera Moccamaster 
Macinare Presa franceza Presa Franceza Barista & Co French Press, Timemore
Macinare Moka Moka pot Bialetti
Macinare Aeropress Aeropress Aeropress
Macinare V60  Filtru manual  
Macinare Chemex Chemex Chemex
Macinare Ibric Ibric Soy Cezve



 

Daca doresti sa iti exprimi parerea despre acest produs poti adauga un review.

Review-ul a fost trimis cu succes.

Suport clienti Sediu Social (birouri): Lu -Vi 09:00-18:00, Depozit / Prajitorie Dropshot: Lu-Vi 08:00-17:00

0772208988 hello@tastecrafters.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!