Profil aromatic: Fructat, Exotic
Va introducem o cafea deja celebra in Europa, de la partenerii de la ferma El Vergel, cu care am dezvoltat o relatie directa. Pentru noi acest microlot reprezinta directia spectaculoasa in care se duce procesarea cafelei in Columbia. Ferma El Vergel, locul unde a luat nastere acest microlot, se afla la poalele vulcanului acum inactiv Nevado del Ruiz, aceasta pozitionare geografica aduce un sol bogat ce favorizeaza plantatiile de cafea si cultivarea acestora.
Acest lot ofera la degustare note foarte vibrante de fructe si un ferment elegant, toate invelite intr-un strat fin de ciocolata cu lapte.
Caracteristici cafea:
Origine
Columbia
Confectie
Boabe
Grad prajire
Espresso Modern
Note
Capsune, Guava, Pepene verde, Ciocolata cu lapte
Regiune / Ferma
Tolima
Altitudine
1350 m
Varietal
Arabica Red & Yellow Caturra
Procesare
Anaerobic Naturala
Recolta
2024
Colectie: Revelation
GRAD DE MACINARE | DETALII | EXEMPLE DE APARATE |
---|---|---|
Boabe | Nemacinat | |
Espresso Fin | Sita profesionala - multiple perforatii | Manuale: Dalla Corte Studio, Bellezza Bellona, Ascaso T Plus |
Espresso Grosier | Sita presurizata - unica perforatie | |
Macinare Filtru Automat | Cafetiere | Cafetiera Moccamaster |
Macinare Presa franceza | Presa Franceza | Barista & Co French Press, Timemore |
Macinare Moka | Moka pot | Bialetti |
Macinare Aeropress | Aeropress | Aeropress |
Macinare V60 | Filtru manual | |
Macinare Chemex | Chemex | Chemex |
Macinare Ibric | Ibric | Soy Cezve |
Suport clienti Sediu Social (birouri): Lu -Vi 09:00-18:00, Depozit / Prajitorie Dropshot: Lu-Vi 08:00-17:00
0772208988 hello@tastecrafters.ro
Adrian Mladin,
Are un gust excelent in espresso - fiind light roast, ma asteptam sa dureze mult pana sa nimeresc gradul de rasnire corect, insa chiar si in erori foarte grave, cafeaua asta evoca un gust extraordinar de fructe.
RaspundeNu ma pricep extrem de bine la degustat, dar espresso-urile rezultate imi aduc arome de banane, capsune uneori, etc. Superba.
In bauturi cu lapte nu reusesc sa identific atat de bine aromele, detectand mult mai repede gustul tipic cafelelor procesate anaerobic. In orice caz, ma simt ca la o cafenea de specialitate chiar si cand fac flat white-uri.
A fost util acest review?
3 persoane au considerat acest review util!