Peste 190 Lei oferim TRANSPORT GRATUIT la comenzile plasate online (cu exceptia bauturii din ovaz Minor Figures).

Columbia Gesha Edwin Norena 200g - Cafea de specialitate DROPSHOT

Dropshot
99,90 RON

NOTE

Busuioc, Citronela, Mango, Ceai negru

Grad prăjire


Omni Roast


 
In stoc

Durata de livrare: pentru produsele care au statusul de mai sus "IN STOC" termenul de livrare este de: 1-4 zile lucratoare | pentru produsele care au statusul de mai sus "LA COMANDA" termenul de livrare este de: 3-15 zile lucratoare SAU in functie de stocul furnizorului

Cod Produs: OTG-3392
Adauga la Favorite Cere informatii
  • Descriere
  • Caracteristici
  • Review-uri (0)

Edwin Norena este un maestru al procesarilor ultra moderne, fie co-fermentarea cu fructe, fie fermentatiile de tip mossto. Acest lot este unul dintre mai veritabile ale acestuia si, fara vreun dubiu, favoritul nostru de pana acum.

PROCESAREA

Acest lot trece prin doua faza principale de procesare. In prima faza, ciresele de cafea sunt depulpate, dar nu total, pastrand un nivel considerabil de mucilagiu. Sunt lasate la uscat timp de 25 de zile. In aceasta perioada de timp, zaharurile naturale din mucilagiu “intra” in samburele cireselor. Dupa depulparea totala a acestora, urmează a doua parte cheie a procesarii - fermentarea de tip mossto. Ce inseamna aceasta? Aceste cirese de Gesha sunt fermentate cu “mustul” obtinut din pulpa altor cirese, in acest caz dintr-un varietal Bourbon. Pentru extragerea acestui must se folosesc recipiente presurizate (imaginea 5, dreapta), care extrag o cantitate mica de lichid, estimativ 0.5l la fiecare 10kg de cirese. Aceasta tehnica de fermentatie, care dureaza 72 de ore, creste complexitatea lotului de Gesha, imprumutand cateva caracteristici ale varietalului Bourbon, facand rezultatul final sa fie unic si sofisticat. 

FERMIERUL 

Edwin Norena detine ferma Campo Hermoso, care se intinde pe 25 de hectare. Aici cultiva varietalurile Caturra si Castillo ca volum, dar Bourbon, Gesha si Sidra sunt varfurile de lancie cand vine vorba de calitate si complexitate. Edwin este microbiologist, experienta ce il ajuta in procesele pe care le face cu ciresele de cafea. El are trei copii - doi baieti si o fata - iar cand l-am intrebat daca si-ar dori ca acestia sa ii urmeze cariera, acesta ne-a raspuns: “Desigur, in adancul sufletului e cel mai mare vis al meu, insa fiecare pare pasionat de altceva. Fetita este pasionata de muzica rock, baiatul cel mare, de pian, iar mezinul este fan motociclete”. 

COLABORAREA

Ne mandrim sa fim prima prajitorie din Romania care face Direct Trade cu Edwin. Ne place business model-ul acestuia si urmarim sa aducem din ce in ce mai multe loturi de inalta calitate de la acesta. Credem in relatia cu el si speram sa ducem acest parteneriat la urmatorul nivel, facand genul acesta de loturi cat mai accesibile pentru dumneavoastra si dezvoltand o etica de lucru cat mai corecta si cat mai transparenta pentru toate cele trei parti. 

Toate cafelele sunt proaspat prajite si vor fi livrate in medie la maxim 7 zile de la data prajirii. Recomandam consumul lor incepand cu ziua 10-14 de la data prajirii, deoarece mai devreme pot contine inca dioxid de carbon in cantitati suficiente incat sa inhibe extractia optima si dezvoltarea completa a profilului aromatic. 
Va felicitam pentru alegere, toate cafelele verzi ce intra in componenta blendurilor, mono originilor sau microloturilor prajite de DROPSHOT au un punctaj de peste 80 de puncte SCA la prajirea de cupping, deci o complexitate ridicata si grad de cafea de specialitate.
 

 
Vezi mai mult

Caracteristici cafea:

Origini Columbia
Confectie Boabe
Grad Prajire Omni Roast
Note  Busuioc, Citronela, Mango, Ceai negru

 

Forma Produs: Boabe

Daca doresti sa iti exprimi parerea despre acest produs poti adauga un review.

Review-ul a fost trimis cu succes.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!