Darjeeling este situat în nord-estul Indiei, la poalele munților Himalaya, unde jocul ploii, ceață și soare determină gustul proaspăt, floral. Darjeeling are diferențe sezoniere clare. Acesta este ideal pentru cultivarea ceaiului, deoarece are o influență majoră asupra gustului ceaiului.
Darjeeling este unul dintre puținele districte de ceai cu o mare varietate de precipitații (1.700 până la 3.800 mm).
De asemenea, temperatura variază enorm. Este tropical în văi, în timp ce temperatura de la 2.000 de metri este înghețată.
În 2011, Darjeeling a fost numit oficial ca așa-numită „Indicație Geografică Protejată”.
Aceasta înseamnă că numele „Darjeeling” ar trebui folosit doar pentru ceaiul care este produs în întregime în zona geografică. Un amestec de ceai Darjeeling cu alte ceaiuri nu ar trebui să folosească această denumire de vânzare.
Ingrediente: ceai negru
Prepararea unei portii de 2g:
Temperatura apa: 100°C
Timp infuzare: 4 min
Simon Lévelt
Simon Lévelt oferă cele mai bune varietăți de cafea și ceai de calitate. Ceaiul și cafeaua sunt pasiunea fondatorilor companiei de 200 de ani, așa că nu este o surpriză că experiența lor este inegalabilă. Dar, alături de producția de cafea și ceai de calitate, unul dintre obiectivele companiei este acela de a aduce o contribuție pozitivă la viața și sănătatea oamenilor, precum și la salvarea mediului.
Ceaiul verde și alb nu trebuie preparat cu apă clocotită, altfel ceaiul va deveni amar. Multe dintre aceste ceaiuri pot fi preparate și a doua sau a treia oară.