Cuișoarele (cunoscute și sub numele de Laung) sunt flori aromate. Sunt indigeni de pe insula Moluccas din Indonezia. Ei provin din Syzygium Aromaticum, un copac veșnic verde care aparține familiei Myrtaceae.
Numele cuișoare este derivat din cuvântul latin clavus care înseamnă unghie, datorită asemănării sale cu un cui.
Cuișoarele au o culoare închisă și o aromă foarte înțepătoare, picante și aromate. Mirosul lor este adesea descris ca fiind puternic, lemnos și dulce.
Au un profil nutrițional superb, care cuprinde numeroase vitamine esențiale, minerale, precum și fibre dietetice, cuișoarele au fost folosite de secole în multe tipuri diferite de bucătării și sunt, de asemenea, un ingredient notabil în Ayurveda și medicina tradițională chineză.
Cuișoarele erau foarte importante în comerțul timpuriu cu condimente. Oamenii obișnuiau să le țină în gură pentru a le face respirația mai plăcută când vorbeau cu împăratul. În secolul al VIII-lea, au început să devină foarte populare și în Europa.
Venețienii, portughezii și olandezii au devenit atrași de această floare și au început să o comercializeze.
Cuișoarele noastre sunt certificate organic. Acest lucru garantează că produsul nostru a crescut pe soluri pe care nu a fost aplicată nicio substanță interzisă.
Vezi mai mult
Informatii conformitate produs