DESIGN
Materiale și componente de înaltă calitate - Fabricat din oțel inoxidabil pentru o rezistență maximă. Aceste materiale asigură că aparatele de cafea Ascaso au o durată de viață mai lungă.
Mâner ergonomic pentru portafiltru - Datorită designului său ergonomic, ofera o senzatie puternica dar placuta. Este înclinat cu 10 ° pentru ușurință în utilizare, în timp ce amplasarea orizontală a portafiltrului în grupul de livrare asigură presarea perfecta a cafelei.
Joystick pentru abur - Stick-ul facilitează utilizarea și îmbunătățește controlul. O mișcare „naturală” lină și intuitivă o face ușor de utilizat și controlat.
Baghete pentru abur și apă - Fabricat din oțel inoxidabil AISI 316. Bagheta pentru abur este anticalcar și rămâne rece la atingere, reducând riscul de arsuri la contact. Acumularea rezidurilor de lapte este redusă la minimum, facilitând curățarea.
Spumare profesionala - Emulsionează laptele până la punctul ideal pentru un cappuccino perfect. Boilerele de mare capacitate, cu grosimea lor incredibilă, oferă o stabilitate mai mare la producția de abur.
Doua manometre de înaltă precizie - Acestea permit baristului să vizualizeze în timp real presiunea boilerului și presiunea pompei în timpul extracției.
Buton de iluminare din spate și afișaj multifuncțional
Afișajul 1
• Control electronic independent al temperaturii pentru grupul de cafea (PID).
• Ghișeu (număr de cafele, total și parțial).
• Preinfuzie programabilă (0 până la 5 secunde).
• Precizie 0,1 secunde. Toate selecțiile reglabile.
• Controlul parametrilor PID (numai tehnicieni).
• Putere maxima reglabila.
• Rezervor de apă sau rețea de apă.
• Afișare alarme multiple.
Afișajul 2
• Cronometru dozare cafea.
Încălzitor de ceașcă - Suprafața mare menține ceașca la temperatura ideală pentru o cafea perfectă.
Acces usor - Ușor de demontat. Proiectat pentru și de către tehnicieni. Acces facil la supape interne, țevi, electrovalve, elemente de încălzire, regulatoare de pompă etc.
Zona de lucru luminata
Tam-tamper - Espressorul include un tam-tamper: tamper profesional din aluminiu pentru cafea (57 mm) proiectat de Marc Aranyó.
TEHNOLOGIE
Sistem de stabilitate termica
Apa filtrată și curată intră în mașină prin pompa rotativă la o anumită presiune. Intra în boiler printr-un tub de preîncălzire în formă de U (gros și 100% oțel inox Aisi 316 L), la rețea sau la temperatura ambiantă. Și iese fierbinte fără a atinge sau modifica apa din boilerul de apă. Un sistem foarte eficient (nu este nevoie să folosiți energie suplimentară pentru preîncălzirea apei care intră în grupuri). Apa fierbinte (80º) va intra în fiecare grup termodinamic de cafea. Grupul de cafea (a se vedea grupul tehnologic T) și algoritmul stabilit în schimbul electronic, garantează o mare stabilitate termică a apei la ieșirea din grup (+ - 0,5 ° C). Atât în situații de consum continuu, cât și în timp util. Și toate acestea fără a reîncălzi în mod constant apa sau a avea grupuri saturate de apă. Apă curată în fiecare cafea la o temperatură constantă. Cu o tehnologie mult mai eficientă și mai durabilă.
ERGONOMIE
Menținerea fericirii baristilor
În lumea cafelei de specialitate, când vorbim despre ergonomie, ne referim la optimizarea designului aparatului de cafea, astfel încât barista profesionist să poată lucra în cel mai mare confort. Practic, ceea ce căutăm este ca barista să-și poată interpreta „coregrafia” fără probleme, confortabil și fericit.
Pe baza colectării de date structurate, Ascaso a proiectat aparatul în conformitate cu diferiții parametri ergonomici solicitați de baristi pentru a se asigura că relația lor cu Barista T este una veselă. Elementele esențiale au fost concepute astfel încât crearea unei cafele espresso și coregrafia sa specifică să aibă loc în cele mai confortabile circumstanțe posibile pentru barista profesionist.
• Grupurile, afișajul și accesoriile sunt complet vizibile.
• Portafiltru ergonomic: portafiltrul este una dintre cele mai utilizate piese ale mașinii. Este important ca designul să faciliteze activitatea baristului.
• Ne-am concentrat pe diferite aspecte ale mânerului: Conceput pentru a se adapta la palma mâinii, oferind un sentiment plăcut de forță și siguranță în utilizare. Inclinarea de 10 ° facilitează utilizarea acestuia, permițând mâinii să adopte o poziție naturală. Poziția orizontală de repaus a portafiltrului pentru o presare perfectă a cafelei măcinate. Corpul portafiltrului are o bază plată pentru a facilita o presare optimă.
• Acțiune de închidere a suportului de filtru usoara: Proiectarea precisă a capului grupului și designul inelului de etanșare oferă o senzație lină, simplificată și uniformă atunci când cuplați portafiltrul la grup.
• Manetă / butoane de abur. Sistemul de pârghii este cel mai potrivit pentru uz uman în termeni ergonomici. O mișcare „naturală” lină și intuitivă o face ușor de utilizat și controlat. Când barista activează camera, poate regla cantitatea de abur proporțional cu nivelul de forță exercitat. De asemenea, poate fi lăsat complet deschis.
• Baghete de abur și tuburi de apă din oțel inoxidabil AISI 316: Temperatura. „Cool touch” (cu izolație termică). Exclude riscul de arsuri și oferă un confort mai mare utilizatorului. Curățare. Oțelul inoxidabil rece facilitează curățarea, deoarece laptele nu aderă la acesta. Mobilitate. Rotație 360 °. Multidirecțional și foarte lung. Conceput pentru a fi utilizat cu orice tip și dimensiune de latiera. Foloseste un inel de etanșare din cauciuc antiderapant pe baghetă pentru a facilita mișcarea acestuia și a reduce factorul de căldură și mai mult.
• Supape de presiune de înaltă precizie, ușor de citit.
• Presiunea pompei reglabilă din exterior. Barista poate acționa direct pentru a adapta presiunea la cerințele sale.
• Încălzitor de ceașcă spațios. Total accesibil. Pornit / Oprit.
• Buton de iluminare din spate.
• Funcția cronometru.
• Lumina zonei de lucru. Pornit / oprit.
Menținerea fericirii tehnicienilor
Mașina a fost proiectată în primul rând din punctul de vedere al baristului, dar s-a luat în considerare și perspectiva tehnicianului. Acesta este un produs frumos de reparat! Este ușor de demontat cu instrumente standard. Are foarte puține șuruburi și componentele sunt ușor accesibile. Există spațiu suficient pentru a efectua reparații cu asigurare completă. Acesta este un factor cheie de luat în considerare la un produs de înaltă calitate. Un design bun presupune ca produsul să poată fi demontat și reparat cu ușurință. Ideea este că il veti putea folosi ani la rand. Este o chestiune de calitate, productivitate și, de asemenea, durabilitate.
Ascaso a lucrat la acest aspect creand aparatul de cafea componentă cu componentă.
•
Acces usor - Doar scoțând câteva șuruburi, aveți acces la toate componentele: electrovalve, elemente de încălzire ... practic la tot interiorul espressorului.
•
Supape interne - Au fost instalate supape pentru a facilita reparația mașinii fie la fața locului, fie într-un atelier.
•
Baghete cu aburi - Foarte ușor de demontat. Usor de curatat.
•
Reglarea pompelor externe - Acces usor
•
Componente electrice și electronice protejate și izolate de sursele de căldură (boilere) - Secțiune electronica independentă, unificată. Acces ușor pentru reparații. Utilizarea materialului izolant pentru boilere garantează o temperatură interioară ‘rece’ și prelungește durata de viață a tuturor componentelor, evitând necesitatea reparațiilor.
Date Tehnice: |
|
Dimensiuni (mm) |
350/380/430 |
Putere boiler (230 V) |
1200W 50-60Hz |
Putere grupuri de cafea (W) |
1000 |
Greutate (kg) |
32 |
Capacitatea boilerului (L) |
2,5 |
Steam (joystick) |
1 |
Apă (cu solenoid) |
1 |
Suport filtru 1 cafea / 2 cafele |
1/1 |
Preinfuzie |
100% reglabil (precizie 0,1s) |
|
Tehnologie multi-grup (separată) cu control PID. |
|
Cafea curată. Migrație minimă a metalului către băutură prin utilizarea oțelului inoxidabil. Respectă regulamentul european EN 16889 |
|
Apă proaspătă. |
|
Eficienta energetica. Oferă o economie medie de 50% în comparație cu o mașină tradițională și 25% în comparație cu alte mașini multiboiler. |