Una dintre cele mai impresionante modalități de a face cafea. Este o știință! Prin încălzirea camerei inferioare, presiunea forțează apa în camera superioară să se amestece cu cafeaua măcinată. Odată amestecată, cafeaua este extrasă în camera inferioară pe măsură ce presiunea scade creând un efect de vid printr-un filtru și voila, cafeaua dvs. este preparată!
Timemore a creat această operă de artă având în vedere designul și eleganța. Mânerul din lemn reflectă logo-ul lor de clepsidră ce nu este doar foarte bine conceput, este și sigur. Mânerul este poziționat mai departe de sticla fierbinte decât la majoritatea saparatelor syphon (1,5 cm între degete și bolul inferior) pentru a preveni arsurile accidentale. Finisajul transparent din sticlă borosilicat, care este foarte rezistent la căldură, vă va oferi liniște sufletească în timp ce îl folosiți că siguranța este respectată
Puteti vedea reteta de Syphon propusa de noi intr-un video exclusiv cu Andrei Tecau, un personaj emblematic in lumea cafelei de specialitate si in special in folosirea acestui mod de preparare:
De obicei, raportul de cafea Sifon dintre cafeaua măcinată și apă este 1:13 -15. O ceașcă obișnuită are de obicei 100ml -120ml.
Cupa |
Cafea |
Raport |
1:13 |
1:14 |
1:15 |
Cafea macinata |
Apa |
Apa |
Apa |
2 cupe |
240 ml |
20 g |
260 ml |
280 ml |
300 ml |
3 cupe |
360 ml |
30 g |
390 ml |
420 ml |
450 ml |
5 cupe |
500 ml |
40 g |
520 ml |
560 ml |
600 ml |
Caracteristici:
• Capacitate 3 cești;
• Sticla inferioară poate rezista la maxim 1000 ℃;
• Mâner din lemn care nu se încălzește;
• Vine cu un arzător de alcool;
• Baza antiderapantă pentru a vă asigura că nu va aluneca în timpul preparării și pentru a vă proteja suprafața de lucru de zgârieturi;
• Picioarele sifonului indepartate pentru a vă pferi posibilitatea a utiliza produsul cu o gamă mai largă de arzătoare cu gaz.