❗ Alege gradul de măcinare
Durata de livrare: daca statusul de mai sus este: ✅IN STOC✅ = 1-4 zile lucratoare | ➡️LA COMANDA⬅️ = 3-15 zile lucratoare SAU in functie de stocul furnizorului
Diego Samuel Bermudez este un adevarat geniu al procesarilor si nu se opreste niciodata din a ne surprinde. Priceperea sa in microbiologie ii permite sa extraga si sa replice microorganisemele dorite din pulpa cireselor si sa produca astfel culturi de fermentatie care ofera rezultate finale precum acesta - o ceasca suculenta plina de note fructate. Cateva cuvinte despre procesarea acestui lot, chiar de la Diego Samuel Bermudez: Procesul acestui lot începe cu recoltarea corectă a cireșelor de cafea, la un punct optim de coacere. Apoi, cireșele de cafea sunt dezinfectate cu ozon și sunt transferate în rezervoarele de fermentare a cireșelor, în care se desfășoară un proces de fermentare anaerobă timp de 72 de ore, scufundate în apă. Apoi cafeaua este pulverizată și demucilaginată; mucilagiul și pulpa sunt duse la instalația pilot pentru a realiza producția microorganismelor specifice procesului (in acest caz, am izolat compuși din coaja de piersici și mango, împreună cu drojdia definită pentru mediul de cultură) și se generează mediul de cultură care conține precursorii aromelor și aromelor produse în fermentație, apoi acest mediu de cultură se adaugă la precursorii de cafea prin fermentare prin rezervorul de cafea fixat pentru 36 ore. Apoi se efectuează un proces de șoc termic pentru a fixa o cantitate mai mare de precursori și a “sigila” cafeaua pentru un proces bun de uscare. Apoi se usucă într-un dezumidificator pentru a elimina umiditatea, păstrând notele moi ale cafelei și evitând supraoxidarea semințelor de cafea și oprirea proceselor metabolice pentru a evita suprafermentarea. Urmează faza de stabilizare și depozitare într-un loc răcoros. Și în final, bineînțeles, selecția și treieratul conform standardului de calitate. |
Caracteristici cafea:
Origine
Columbia
Grad prajire
Espresso Modern
Note
Fructul pasiunii, Cantaloupe, Litchi
Regiune / Ferma
Piendamo, Cauca /
El Paraiso
Altitudine
1900 m
Varietal
Castillo
Procesare
Hiperprocesare Prin Spalare + Thermal Shock
Recolta
Toamna 2024
GRAD DE MACINARE | DETALII | EXEMPLE DE APARATE |
---|---|---|
Boabe | Nemacinat | |
Espresso Fin | Sita profesionala - multiple perforatii | Manuale: Dalla Corte Studio, Bellezza Bellona, Ascaso T Plus |
Espresso Grosier | Sita presurizata - unica perforatie | |
Macinare Filtru Automat | Cafetiere | Cafetiera Moccamaster |
Macinare Presa franceza | Presa Franceza | Barista & Co French Press, Timemore |
Macinare Moka | Moka pot | Bialetti |
Macinare Aeropress | Aeropress | Aeropress |
Macinare V60 | Filtru manual | |
Macinare Chemex | Chemex | Chemex |
Macinare Ibric | Ibric | Soy Cezve |