Stația de procesare Adola din zona Guji Oromia, este în proprietatea lui Israel Degfa, de la care DROPSHOT procură cafeaua în mod direct. Solul roșu argilos și microfermele situate la limita pădurii conferă complexitate și un terroir floral ierbos inconfundabil.
De ce ne place?
Ne place această cafea datorită aromei de coacăze negre care se combină perfect cu notele de ciocolată amăruie. Prezintă o aciditate prietenoasă, este ca un desert sub formă de espresso, minunată în combinație cu lapte, complexă la filtru.
Povestea Adola
Adola. O stație de procesare comună, proprietate privată. Cafea naturală din Etiopia, ”funky” și fructată! Lăsarea cafelei să se usuce în cireșe este modalitatea tradițională de procesare a cafelei pentru consumul personal și pentru cafeaua de bază în Etiopia. Este un proces sensibil care poate da cafelei un profil gustativ fermentat, dacă nu este făcut cu grijă. La Adola, cireșele de cafea de gradul unu sunt sortate cu grijă și uscate timp de peste 25 de zile. Procesul natural se potrivește foarte bine profilului floral, dar citric al cafelei etiopiene și păstrează mai multă vitalitate cafelei care strălucește prin aroma dulce pe care procesul natural o adaugă la ceașcă.
La Adola, fermierii locali își livrează cireșele de cafea proaspăt culese la stația de procesare, majoritatea fermierilor având doar 1, maxim 2 hectare de teren. În zilele în care nu livrează cafea, mulți dintre ei lucrează la stația de procesare. Cea mai mare parte a cafelei livrate către Adola este produsă organic.
Despre Israel Degfa
Israel este unul dintre cei mai calzi oameni pe care îi cunoaștem și, de asemenea, are un mare succes în afaceri.
S-a născut în apropiere de Sidamo, Yirgalem, iar părinții lui erau amândoi în domeniul cafelei în moduri diferite. Mama lui vindea cafea la stația de autobuz, iar tatăl lui era fermier. Aici și-a găsit dragostea pentru cafea.
În 2013, Israel a fondat compania Kerchanshe, care poartă numele celui mai apropiat oraș, orașul Kerchanste (numit cu drag Kercha). Astăzi, are 46 de stații de procesare.
Israel și DROPSHOT
Minunata colaborare și prietenie dintre Israel Degfa și DROPSHOT a început în anul 2020. Evident, DROPSHOT este un cumpărător mic pentru toate cele 46 de stații de procesare ale lui Israel, dar cumpărarea cafelei se referă la relații, obiective de calitate comune și încredere - iar în acest sens, sunt pe aceeași lungime de undă și împărtășesc aceleași calități.
Stefan Madalin-Catalin,
Absolut delicioasa. Am preparat-o la V60 și îmi plac notele de fructe coapte, ciocolata, aciditatea foarte plăcută.
RaspundeA fost util acest review?