Peste 190 Lei oferim TRANSPORT GRATUIT la comenzile plasate online (cu exceptia bauturii din ovaz Minor Figures).

COLD BREW by DROPSHOT COFFEE

ESTE VARA, ESTE CALD, ESTE REDUCERE DE 15% LA CAFEAUA DE SPECIALITATE SI LA PRODUSELE ICE DRIPPER SI ICICLE DE LA TIMEMORE CU CODUL DE REDUCERE COLDBREW15 (Valabilitate cod 4 iulie - 4 august)

Mod de preparare COLD BREW

Există puține luxuri mai fine decât paharele de cold brew, făcut cu boabe de specialitate, pline cu gheață. Astăzi, vă vom arăta reţeta Paulei (Barista DROPSHOT Coffee Shop & Training Lab) pe care le puteți folosi pentru a face Cold Brew acasă. În esență, prepararea cafelei la rece este un proces foarte simplu. Dar gustul unui cold brew este influenţat de foarte multe detalii. De aceea, la recomandările Paulei trebuie să respectăm anumiţi paşi:
Alegerea cafelei
În ceea ce privește alegerea celei mai bune cafele pentru a face o infuzie la rece, poți (teoretic) să alegi orice tip de cafea. Cu toate acestea, cele mai utilizate sunt cafele cu note gustative dulci și fructate, în special cafea africană (în special din etiopia) procesată natural. 
Prepararea cafelei cu apă rece reduce marginile aromei cafelei, atât în ​​ceea ce privește partea sa amară, cât și cea acidă. Utilizarea boabelor de cafea cu aciditate mai mare vă va ajuta să păstrați o parte din caracterul fructat al cafelei, chiar și atunci când este o cafea preparată la rece. 
Măcinarea Cafelei
Pentru Cold Brew trebuie să măcinați grosier cafeaua, fie cu ajutorul unei râşnite manuale care necesita un strop şi jumătate de sudoare sau puteţi să obţineţi acelaşi grad de măcinare cu o râşniţă electrică în care stropul de sudoare o lasă numai portofelul. 
Raportul Cafea – Apa
Fiecare băutor de cafea are o notă relativă de subiectivitate în ceea ce presupune cafeaua. De aceea propunem 3 rapoarte de concentraţii pentru prepararea Cold Brew:

  • Easy to drink – Cu un raport cafea - apa de 1:20 (50gr de cafea la 1 litru de apă) utilizat frecvent de Paula.
  • High Energy – Cu un raport cafea - apa de 1:15 (50 gr de cafea la 0,75litri de apă
  • Concentrate – Cu un rapot de cafea – apa de 1:8 (50gr de cafea la 0,4 litri de apă) rezultă o cafea infuzată la rece foarte concentrată care poate fi diluata după bunul plac.

Adăugați apă rece (sau la temperatura camerei), dar pe tot parcursul infuzării recipientul trebuie să rămână la o temperatură constantă de 5 grade celsius (la frigider). Lăsați-l la infuzat pentru o perioadă lungă de timp - de obicei, de la 12 la 24 de ore, după ce s-a terminat procesul de infuzie trebuie filtrata cafeaua. Pentru filtrare, Paula foloseşte filtre de V60French Press sau sita prin care nu trec impurităţile.
Modul de servire 
Cold Brew poate fi consumat în foarte multe combinaţii în funcţie de gusturile fiecăruia dar Paula îl combină cu Apă Tonică, Gheaţă, Lapte, dar şi lapte alternativ, asortat cu o felie de portocală. 
 

 
 
 
 
ETIOPIA ISRAEL BALE MOUNTAIN 250G - CAFEA DE SPECIALITATE MICROLOT
ETIOPIA ISRAEL GUJI KERCHA NATURAL 250G - CAFEA DE SPECIALITATE MICROLOT
ETIOPIA GUJI SHARO 250G - CAFEA DE SPECIALITATE ORIGINE
ETIOPIA ISRAEL GUJI KERCHA NATURAL 250G - CAFEA DE SPECIALITATE MICROLOT
 
Categorii

Suport clienti Sediu Social (birouri): Lu -Vi 09:00-18:00, Depozit / Prajitorie Dropshot: Lu-Vi 08:00-17:00

0772208988 hello@tastecrafters.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!