Partenerul Dropshot Coffee Roasters a făcut la finalul lunii Mai o călătorie în Brazilia la originea cafelei de specialitate, vizitând Ferma fraţilor Ribeiro de lângă muntele Pedra Grande, Ferma Santo Antonio a Patriciei Coelho din regiunea Mogiana - orașul Espirito Santo do Pinhal şi de asemenea laboratoarele şi staţia de procesare a producătorului Costa Cafe din regiunea Albertina. Răzvan Burlacu, fondatorul Dropshot Coffee Roasters ne oferă informaţii şi imagini unice despre aceste ferme şi a facut o astfel de călătorie pentru a-şi îmbogăţi cunoaşterea şi pentru a ne oferi noi cafele spectaculoase de origine Brazilia.
|
|
|
Brazilia Hermanos da Pedra Grande - Cafea de specialitate
Dropshot Coffee Roasters a vizitat fraţii Fernando şi Felipe Ribeiro la ferma lor de 400 de ha pentru prima oară în 2022, fiind înmărmuriţi de frumuseţea peisajului. Denumirea fermei vine de la vecinătatea cu muntele Pedra Grande, un peisaj superb care îţi taie respiraţia. Cafeaua aleasă este din varietalul Obata, cel mai rezistent şi cel mai complex aromatic în condiţiile climaterice din regiunea fermei. Fiind o plantă mică şi plină de frunze, cireşele se coc mai lent datorită protecţiei la expunerea directă a soarelui. Această cafea are seduce prin profilul aromatic prietenos, dar plin de personalitate. Extrem de versatilă, această cafea vine cu o tactilitate specială, fiind cea mai corpolenta Brazilia din selecţia Dropshot Coffee Roasters.
|
|
|
Cirese de cafea varietal Obata - Muntele Pedra Grande
|
|
Ferme de cafea - Muntele Pedra Grande
|
|
Brazil Costa Albertina - Cafea de specialitate
Fiind singura cafea din Brazilia care nu provine de la o singură fermă, blendul regional Albertina te impresionează prin profilul său aromatic surprinzător, cu o dulceaţă aparte pentru această origine, cu note de tort de ciocolată neagră cu fructe. Extrem de delicioasă, această cafea face parte din oferta anuală Dropshot Coffee, mai ales că aceştia au avut ocazia să viziteze laboratoarele şi staţia de procesare a producătorului Costa Cafe, care realizează acest blend an de an şi încearcă să menţină profilul aromatic, în ciuda faptului că boabele de cafea provin de la multiple ferme. Responsabilul şef de acest proiect este inginerul agronom Mauricio, soţul fermierei Patricia Coelho, de la care cumpără direct cafea din 2020, acest detaliu arata o legătură stansa intre Dropshot Coffee Roasters şi familia Coelho. O cafea pe care nu trebuie să o rataţi dacă vă place Brazilia. Se recomanda ca această cafea să fie savurată în dublu espresso raţie scurtă şi în specialităţile cu lapte natural, ce creează dependenţă.
|
|
|
Cirese de cafea din blendul regional Albertina
|
|
Mauricio Coelho & Razvan Burlacu la Statia de procesare Costa Cafe
|
|
Brazilia Patricia Coelho - Cafea de specialitate
Patricia este o persoană curajoasă, care a preluat recent afacerea de familie, ferma de cafea a părinților. Focusul este tranziția dinspre zona comercială înspre specialitate și loturile pe care le aprovizionează Dropshot Coffee Roasters sunt doar cele cu grad de complexitate ridicat. Apreciem la cafeaua Patriciei aciditatea extrem de scăzută și buchetul de arome deosebit de complementare. Această cafea este una dintre cele mai prietenoase, bine apreciate, bogate și satisfăcătoare, cu adevărat gustoase pentru băuturile pe bază de espresso și lapte.
|
|
|
Imagini Ferma Santo Antonio
|
|
Patricia Coelho, Razvan Burlacu & Bruna Costa
|
|
|
Note: Caju, Ciocolata cu Lapte, Stafide, Turta Dulce
|
|
Profil aromatic: Ciocolatiu
Note:Praline de Ciocolata, Gem de Visine, Tort de Ciocolata Neagra
|
|
|
Note: Zahar Brun, Migdale,
Caju, Nuci, Ciocolata Neagra
|
|
Galerie Foto - Ferme cafea Brazilia
Drepturi de autor: Dropshot Coffee Roasters
|
|
|
|